Yusuf kalp bekliyor.

19/04/2022
Yusuf kalp bekliyor.

İstanbul'da Pendik ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ahmet Yusuf Mete'ye henüz 3 yaşındayken kardiyomiyopati (kalp kası hastalığı) teşhisi konuldu. Ailesi, 5 yıldır kalp nakli bekleyen ve geçtiğimiz günlerde sağlık durumu ciddileşen küçük çocuğu, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Sağlık durumu kötüye giden minik Yusuf yoğun bakım ünitesine kaldırılırken, doktorlar Yusuf’a acilen kalp nakli yapılması gerektiğini söyledi. 8 yıl önce de bir çocuklarını aynı hastalıktan dolayı toprağa veren Mete ailesi, minik Yusuf'un kalp nakli olarak sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor. Acil kalp nakli olması gereken minik Yusuf’un ailesi nakil için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.