İYİDEREBELEDİYESİ
Yavuz Bahadıroğlu vefat etti.

Yavuz Bahadıroğlu vefat etti.

22/01/2021
Yavuz Bahadıroğlu vefat etti.
Rizeli hemşehrimiz Kıymetli büyüğümüz gerçek ismi Niyazi BİRİNCİ olan Tarihçi/Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun vefat haberini üzüntüyle öğrendik

Rizeli hemşehrimiz Kıymetli büyüğümüz gerçek ismi Niyazi BİRİNCİ olan Tarihçi/Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin.

 YAVUZ BAHADIROĞLU Kimdir? 

 Yavuz Bahadıroğlu, 1945 yılında  Rize'de dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1971 yılında İstanbul'da başladı. Yeni Asya-Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Ayrıca gazete, dergi ve şirket yöneticiliği de yapan Bahadıroğlu, gazetecilik yaparken çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikaye yayınladı. Asıl çıkışını ilk romanı "Sunguroğlu" ile yaptı. Ardından "Buhara Yanıyor" romanı, ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı. İki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı. Yavuz Bahadıroğlu son olarak Yeni Akit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştı.