KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

25/11/2022
KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE….
    Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı 24 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’da tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak Kaymakamımız Hasan Musab OKATAN başkanlığında ,Belediye Başkanımız, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İlçe Devlet Hastanesi Müdürü, İlçe Müftüsü ve İlçe Yazı İşleri Müdürünün katılımıyla Belediyemizin toplantı salonunda yapıldı.

“Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” alanında çalışan kurum ve kuruluşların 2022 yılındaki verileri değerlendirilerek, mevcut uygulamalara ilişkin analizler yapılmasıyla "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında meydana gelen olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamında alınan tedbirlerin niteliği, uygulamaların daha iyiye götürülmesi noktasında planlanması öngörülen tedbir ve önlemler değerlendirildi. Son dönemde kadınlara dair yaşanan üzücü olayların analizleri üzerinde yoğunlaşarak, benzer nitelikte üzücü olayların yaşanmaması bakımından alınan ve alınması gereken tedbirler konusunda istişareler yapıldı. Toplantıda İyidere Mukaddes Kalkavan İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Semra Düşünsel tarafından slaytlar eşliğinde kadına şiddetin önlenmesi konusunda sunumlar yapıldı.

Toplantıda Kaymakam Hasan Musab OKATAN tarafından

1-Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtımına yönelik etkin kampanyalar,
2-Elektronik Kelepçe Uygulaması,
3-Şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbir kararları,
4-Aile içi ve kadına karşı şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirmeleri,
5-Kadın konuk evleri,
6-Adli destek ve mağdur hizmetleri biriminin (ADM) tanıtımının yapılması ve farkındalığının artırılması,
7-ŞONİM Kapasiteleri,
8-Aile içi ve kadına karşı şiddet olayları hakkında muhtarlarla iletişim,
9-EGM ve JGM nin kadına yönelik şiddetle mücadele birimlerinin kapasiteleri,
10-Olağanüstü dönemlerde oluşması muhtemel krizleri önleyici tedbirlerin alınması,
11-Aile içi ve kadına karşı şiddet olayları kapsamında erkek odaklı eğitim konularında değerlendirmeler yapıldı.