İYİDEREBELEDİYESİ
TEKNOFEST’TE SU ALTI OTONOM ARAÇLAR YARIŞMASINDA 2.LİK

TEKNOFEST’TE SU ALTI OTONOM ARAÇLAR YARIŞMASINDA 2.LİK

01/10/2020
TEKNOFEST’TE SU ALTI OTONOM ARAÇLAR YARIŞMASINDA 2.LİK
İLÇEMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN ,TEKNOFEST’TE SU ALTI OTONOM ARAÇLAR YARIŞMASINDA 2.LİK ÖDÜLÜ

Su altı teknojileri alanında yaptıkları araçla yarışların ilk etabını ikinci sırada tamamlayan KTÜ takımının kaptanı Necip Fazıl METE, TEKNOFEST'te su altı otonom araçlarıyla yer aldıklarını söyledi.

Yarışların manuel ve otonom olmak üzere iki aşamadan oluştuğunu dile getiren METE, "Manuel görevleri pilot olarak belirlediğimiz arkadaşımız gerçekleştirmekte. Otonom görevler ise araç dışından hiçbir müdahale olmadan aracın kendi algoritmasıyla gerçekleşmekte. Şu an yarışmalarda oldukça başarılı ilerliyoruz." dedi.

 Hayata geçirdikleri projenin benzer projelerden biraz farklı olduğunu belirten METE şöyle konuştu: "Bizim aracımız yüksek başarı oranına sahip. Çember bulma ve konumlanma algoritmalarımız, benzerlerine göre oldukça yüksek başarı oranına sahip. Daha az motor gücüyle çalışan aracımız, daha az enerji kullanarak yüksek güç elde etmemizi sağlıyor. Ayrıca seri hareket kabiliyeti bulunan Hendesetul Cezeri, iletişimdeki gecikmenin yok denecek kadar minimal bir düzeyde tutulmasıyla da dikkati çekiyor. "Su altı otonom projelerinin, destek görmesi halinde çok geniş bir kullanım alanı bulunduğunu söyledi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler